TUYUP PROJESİNİN 3.ÜNCÜSÜ ÇANAKKALE AKOL OTEL’DE YAPILDI

123

Yeşil Yıldız Bilgilendirme Toplantısı’nın Çanakkale ayağı 16 Eylül 2014 tarihinde Çanakkale’de Akol Hotel’de gerçekleştirildi.

​Toplantıda açılış konuşmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Cemal Demir, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve Çanakkale Vali Yardımcısı Sıtkı Dağ tarafından yapıldı. Cemal Demir konuşmasında Yeşil Yıldız belgelendirme  sistemi ve projedeki faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve Çanakkale Vali Yardımcısı Sıtkı Dağ konuşmalarında Çanakkale bölgesinin Türkiye turizmindeki büyüyen yeri, mevcut turizm işletmeleri kapasiteleri, ihtiyaç duyulan işbirliği ve destekler konularını vurguladılar..

Toplantıya ayrıca GÜMTOB temsilcileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller, birlikler, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, sendikalar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler, kamu kurumları ve eğitim kuruluşları katıldı.

Katılımcılar çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı hakkında bilgilendirildi. Toplantıda tesislerin ve ilgili bütün kurumların temsilcilerine Yeşil Yıldız belgesine başvurma koşulları, bu konuda proje tarafından verilecek destek ve danışmanlık hizmetleri anlatıldı.